måndag 22 april 2013

En ny vecka med nya utmaningar

En ny vecka. Jag fick åka hem i fredags på premiss över helgen, så jag hade kvar en plats om jag skulle bli dålig igen. Det var så skönt att få åka hem, men det va lite jobbigt att gå ner till bilen från avdelningen, man hade ju inte rört på sig så mycket.

Innan jag åkte hem så hann jag få besök, Challan kom och hälsade på mig  =) det var lika trevligt som vanligt, hon hade köpt med sig lite fika som vi fikade på.

Vid kanske 2 tiden kom Patrik o Pontus o hämtade mig.
Jag fick ju på torsdagen en rollator som jag ska ha inne, den ser ut som den som jag har ute men med mindre hjul, sen följde det med en bricka som man kan sätta på sittsen. Jag har haft användnig av den hemma nu, så jag är glad att jag sa att jag ville ha en.

När vi iallafall väl var hemma så skulle man uppför trapporna, det var tungt, fick ta det lugnt upp. Nu försöker jag gå en del inne för att få upp orken i benen igen.
Det är så härligt att vara hemma, visst det är ju ett annat tempo här än på sjukhuset, men man är hemma....

På lördagen kom Robban förbi med en bit smörgåstårta, han fyllde år, riktigt gott va det.
På fredagen åt vi grekisk pyttipanna, det är oxå så himla gott, fick äta det till lunch idag, hade tänkt äta tonfisksallad, men den tog Patrik med sig till jobbet, vi åt tonfisksallad igår, Pontus gillade det men Samuel var inte förtjust i det (sallad)  vi måste göra den igen snart är så sugen på tonfisksallad fortfarande.

Igår köpte vi en ny tvättmaskin, när jag åkte in på sjukan så gick ju såklart tvättmaskinen sönder, så jag gav Patrik pengarna som jag fick från cancerfonden så vi fick en ny maskin, om man har tur så får man en tvätt tid i tvättstugan, Vi fick en tid i lördags då var tvättkorgen full, o då var det knappt inga kläder från mig där, o patrik bokade tiden fredagen efter jag åkte in till sjukhuset. Visst det fanns ju tider på vardagarna kl 7, men då börjar han ju jobba.

Nästa vecka så ska jag träffa läkaren, o då får jag väl veta hur de har tänkt, jag vet att det blir cellgifter. Men jag vet inte hur ofta, jag HOPPAS att det är 1 gång i veckan, för isåfall så kan vi nog åka iväg med husvagnen till Gullvik, o att man kanske kan göra så jag kan ta cellgifterna där för de har en dagvårdsavdelning där, för jag var där en sväng i sommras, men jag får väl höra mer om det som sagt i nästa vecka, det värsta som skulle vara är att jag får cellgifter 1 vecka och är ledig 1 vecka osv, det skulle vara det värsta. Om det skulle bli som jag vill o det inte går att jag får ta cellgifterna där så kan jag ju ta tåget till umeå, det är ju en timmes resa med tåget..


Idag så kom en kvinna från hemsjukvården hon pratade med mig, så imorgon kommer det en annan sköterska o läkare hit från hemsjukvården som ska prata mer om dom, vad de gör, så jag ska få hemsjukvård o det är ju bra, då kan jag ringa dom om jag har funderingar, mera värk osv, Patrik ska oxå vara hemma då och höra på dom.

Idag fyllde Stefan år, Maries sambo, jag stannade hemma äter fortfarande penicillin mot infektionen i kroppen o lunginflamationen, så jag ville inte utsätta mig för mera tyvärr =(

Sen så ringde läkaren som jag har haft under veckan som jag låg inne, så hon skrev ut mig. Jag frågade henne hur stor den nya tumören va, o den är STOR, den ligger som i buken mot ryggen, o det är som flera som har blivit en, storleken är 6,5*9*14cm så den är stor, så jag hoppas cellgifterna kan förminska den.

Idag blev det pizza, bjöd Erika på pizza oxå, men jag var inte så hungrig, åt knappt en fjärdedel av pizzan, så jag har lite lunch imorrn.


Nu är jag klar med presenten som jag har stickat på, jag stickade igår de där sockarna oxå, bebisen kommer inte kunna ha det förrän i höst, så då kan det vara bra med sockar på fötterna. Jag blev nöjd över arbetet iallafall o det är  huvudsaken. Vi får hoppas att mamman till bebisen glömmer bort vad hennes bebis ska få =)

PresentNu ska jag testa att sticka en annan tröja men med en giraff på, så jag ska när jag har skrivit klart här lägga upp maskorna på stickan.


God natt


HejSveJs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar