Grekisk pyttipanna, hittade bilden på nätet. |
1 fläskfile eller 6 st kycklingfileer eller båda
Klyftpotatis
1 gul lök eller 1 purjolök eller båda
1 röd paprika
skivade tomater
Fetaost.
Marinad.
Filen skär man i små bitar, ska ligga minst i 6 timmar eller över natten i marinaden
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1½ dl matolja
1-1½ tsk sambaloelek
2 msk soja
½msk ingefära (det har jag aldrig haft i)
Häll allt i en påse eller i en burk, ställ in i kylen, va och vänd på det lite så det blandas.
Vitlökssås.
2 burkar creme fraiche ( 4 dl )
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad citron eller lime om man vill.
Tillagning
Lägg allt på en plåt, börja med potatisen, sen ska köttet och marinaden på, löken, paprikan, feta osten och tomaterna.
Ugnen ska vara på 225 grader och i 30 min ska det gräddas.
servera med en god sallad och njut.
Jätte enkel maträtt som är jätte god...
Smaklig måltid..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar