torsdag 27 september 2012

cellgifter idag


Idag klev jag upp vid kl 7, för kl 8 skulle jag vara klar för då skulle Sophie komma och hämta mig.
Tog idag på mig gympaskorna, det såg ut att det skulle bli regn, kände när jag gick med dom att det inte kändes bra i ryggen, så nu kommer jag att använda mina kära träskor så länge som det går.... =)
Framme vid sjukhuset, gick jag och anmälde mig, gick ner till kiosken/resturangen kristallen och köpte en festis och en ost/skinkmacka, gick  sen uppför trapporna till dagavdelningen. det va jobbiga trappsteg.
På dagavdelningen så fick jag ett eget litet rum, tyvärr med tråkig utsikt, en vägg av ett hus på lekterapi lekplatsen. Det är väl både bra och dåligt med ett eget rum, det bra är att man kan vara själv stänga dörren om sig, det tråkiga är att man inte kan prata med andra personer. Jag har inget emot att sitta och prata med andra, tiden går ju så mycket fortare.då.
När jag hade hängt av jackan gick jag och hämtade en mugg med varmchoklad, hann med 3 st idag  =)

Varm choklad, min första mugg av 3 =)

Sen kom sköterskan in, hon tog bort emblaplåstret (vet inte om jag stavade rättt). Sen skulle jag ta ett djupt andetag, och då stack hon, kände ju inget alls, vet inte om det va plåstret som gjorde det eller hennes trick. Hon satte dit nålen & plastade om det. Skulle sen spola igenom, det gick bra att spola in med det kom inget backflöde, då hann jag tänka att det är ju min vanliga tur att grejerna inte fungerar på mig. Hon lät droppa lite koksaltslösning en stund, sen ett nytt försök, men det ville inte då heller. Fick testa att strecka på huvudet åt alla håll, sen fick jag testa att dra upp armen i luften några gånger, och till min glädje så började det fungera  =)
Då tog jag och åt min macka som jag hade köpt


Nålen sitter i


Jag fick lite olika mediciner innan det var dags för cellgifterna, dels mot illamående och skyddande medicin till magen, sen får man vänta i ca 30 min innan det är dags att köra igång. sköterskan kom in med en lapp, om att jag ska till strålningen imorgon och på måndag ska jag till röntgen och röntga ryggen. hon hade fått tiderna av min läkare. Jag frågade henne då, kommer han att komma hit något idag, för jag har lite grejer att fråga han om.  hon undrade vad det va, så jag sa att jag hade missat att tala om att jag har svårt att sova om nätterna, somnar vid kanske 4.30 och stiger upp 8.30-9 tiden varje morgon. Och att jag hade en lapp med en massa andra frågor.
Jag sa då att hon kunde få läsa min lapp och började grina, dels för att jag var så arg. Jag förklarade för henne vad som är sagts, att igår fick jag veta att mitt ryggont i ryggen är cancer i kota L 2-3, visade henne mitt sjukintyg där det står precis som jag säger och där står inget om cancern där, utan att smärtan där i ländryggen är pga svullnaden runt njuren.
Hon frågade mig om jag litade på min doktor, så jag svarade nä jag litar nu inte på någon av dom. Hon tyckte att jag verkligen behövde prata med han, så hon skickade ett meddelande till han på datorn att jag ville prata med han, antingen att han kom dit eller att han ringde mig.
Som hon sa jag måste få ur mitt missnöje till han, få vara arg på det sätt som de har sagt sakerna till mig.
det kändes skönt att få säga detta till henne.


3 st av alla påsar

 
Sen var det dags att köra igång, började med påsen som tar 3 timmar, tiden gick så himla snabbt, jag satt och pratade i telefon, hann prata med Patrik, Lina och Erika och Robban, så tiden flög iväg. Gick och värmde min lunch, hade med mig en av mina piroger, den va så god satt ute och åt den i deras lilla kök, när jag gick tillbaka tog jag med mig en mugg varm choklad. Sophie kom förbi en sväng på sin lunch, hon skulle dra fram en stol/fåtölj, kan säga att det va tur att hon inte skulle hann  sätta sig, för den gick sönder. Tror att den redan var sönder, det var några skruvar som hade lossnat under stolen.  Sköterskan kom med en annan stol  =)  Hon hann vara en liten stund, sen va hon tvungen att gå och jobba igen  =)
Sen vid kanske  ett tiden så var det dags för påse 2, medicinen som tar en timme. Då tänkte jag vila lite, för jag kände mig trött, nä då blev jag pigg istället, så jag fortsatte att vara vaken och spelade lite ruzzle när internetet på mobilen ville fungera, hade lite dålig mottagning i rummet.
Den tredjepåsen på ställningen är koksaltslösning, som de kopplar på mellan varje påse.
På den sista bilden är det 5 st påsar, allt som jag fick idag, den fjärdepåsen är koksaltslösning och i den femte är det något som heter Zometa, det ska hjälpa benvävnaden i kroppen, när den blir svagare, läste att en av biverkningarna som man kan få är feber, influensa liknade syntom som kan stanna i några dygn, en annan va mera värk i leder och skelett, så vi får väl se om jag får något av dom eller om jag klarar mig.


hela samlingen
När jag va klar med allt vid ca 14.30 så tog hon bort nålen, fick även denna gång ta ett djupt andetag, då drog hon ut nålen, kände inget.. När sköterskan höll på med det ringde telefonen deras. hon gick och svarade, kom sen tillbaka efter 5 min kanske, då va det min läkare som ringde, han ville veta vad jag ville. hon berättade för han att jag hade några frågor och undrade lite saker. Då ville han ha mina frågor så han kan plugga in vad han ska svara, men sköterskan sa att  jag lämnar inte ifrån mig mina frågor.
Hon fick som svar av han att han eller en annan läkare ringer upp mig.  När hon berättade för mig om vad han hade sagt, så tappade jag helt förtroendet för han, och det sa jag även till henne.

Hon sa att hon verkligen hoppades att nån av dom ska ringa upp mig, så att jag får mina svar, och får ut mitt missnöje hur allt har varit.


När jag kunde gå va kl 14.40, ringde Sophie för att kolla om hon hade hunnit åka, hon skulle åka halv 3, men nu hade jag tur, hon va på väg till bilen, så jag skyndade mig att ta på mig skorna och jackan. gick ut och väntade på henne  =)

Vi åkte och hämtade barnen som var på fritids, jag och pontus gick hem. Då kom Ellinor på besök, vi satt och pratade lite, hon hade jobbat här i Holmsund, jag glömde bort att bjuda på kaffe kom jag ju på nu. det var inte meningen Ellinor, får bjuda på 2 koppar nästa gång  =)


Sen har jag inte gjort så mycket mera, Helen kom ner en sväng,  hon fick kaffe  =)  jag drack oxå en kopp kaffe  =)  


Ska ju till strålningen imorgon, men jag vet inte om det bara är en genomgång om vad som kommer att strålas, om de ska mäta in området som ska strålas, vet inte vad de ska göra, med det märker jag väl  imorgon  =)   jag tror att de måste röntga ryggen först för att se hur det ser ut, och efter det får jag bli strålad, nu skriver jag bara som jag tror jag har ingen aning...  Hoppas att de förklarar för mig, har med mig ett litet block och penna för antekningar......  Jag får åka in med Erika imorgon så det är ju bra  =)  ska vara där kl 9.30.

har haft över 180 läsare idag, det va en del  =)   tror att det är ett rekord   =)   det är bra att ni läser..

Jag skypade med lissan idag, pratade lite med henne,  hon var med mig när läkare nr 2 berättade vart jag hade cancer, så jag har ett vittne om det, att det jag har skrivit och har sagt stämmer.  Så det är ju bra... Då hade jag hört rätt, när hon har hört samma sak som jag.
Det känns så jäkla bra.


Nä dags att avsluta.

hejsvejs

<img src="http://ads.frossle.com/imp/28791-10023-10171/" style="width: 0px" /><a href="http://ads.frossle.com/click/28791-10023-10171/[ID]/" target="_self"><img src="http://ads.frossle.com/gfx/img/10171.gif" alt="LyckoBingo.com" style="border: none;" /></a>

Hårpleie


The Slanket

Senap webbyrå

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar