tisdag 18 september 2012

Sjukhuset hela dagen

Idag skulle jag upp tidigt, Ställde klockan så den skulle ringa kl 6.50, men den vaknade jag inte av, som tur va vaknade jag kl 7.30, för kl 8 skulle jag ju vara klar för då skulle Robban komma och hämta mig.
var klar i tid =) tog mina nya skor på mig idag, fick lite ont i fötterna under dagen, men tyckte ändå att det kändes lite bättre för ryggen att gå med dom.
men iallafall så körde vi in till stan, och han lämnade av mig =) Tack en än gång Robban för skjutsen.
Anmälde mig i receptionen, gick till Nuklearnmedicinska avd och satte mig och väntade. vid 8.45 kom de och frågade efter mig och om jag hade anmält mig, och det hade jag ju.
(jag tyckte att det va konstigt att de undrade det, kommer till det sen)
där inne i ett rum satte de en nål, och jag fick ta av allt som hade metall.
Sen fick jag ett litet rum, och skulle dricka ca 8 dl vatten, det va inget kontrast i det. Vid 9.30 sprutade de in det radioaktiva medlet, sen skulle jag ligga still i 20 min, efter det fick jag byta rum igen, och där skulle jag vara till kl 10.30 för då va det min tur i maskinen.
de har ganska varmt i rummen som man får vänta i så man blev en aning trött.
Sen va det min tur i maskinen. De första 3 -4 min gick bra att ligga på britsen, men sen kom värken smygande, och blev mer och mer, kan säga att den var inte lika hemsk värk denna gång som sist när jag gjorde detta. Men låg och räknade till 60 för att ha lite koll på hur många minuter jag låg där och för att peppa mig själv. När det kanske va kvar 2-3 min så sprutade de in kontrasten, man får en konstig smak i munnen och kroppen blir varm av vätskan. Men det va skönt när det var över. När jag skulle upp från britsen så var de tvungen att hjälpa mig upp, det gick inte så bra för mig.
Hittade en bild på nätet hur maskinen ser ut, om ni vill se. det är som en skiktröntgenmaskin.
det känns både och att ha gjort kollen, man vill veta och inte veta. det är klart att jag är orolig för svaret, tänk om cellgifterna inte har hjälpt, tänk om det har ökat, tänkt om det har minskat (som jag hoppas på ) man vet ju inte. Nu får jag ju vänta tills den 25 de när jag ska träffa läkaren. Jag har ju ont i ryggen men nu är den värsta smärtan på höger sida, har det kommit då till höder njure???Apparaten såg ut som denna som jag låg i idag

När jag var klar kl 11 så var jag hungrig, fick ju inte äta något på morgonen. Så det blev en brunch =) gick till resturangen som är i centralentren, kom dit strax innan alla andra fick lunch, så jag fick ett bra bord =) sen kom Sophie förbi en snabbis, sms ade henne och sa att jag satt där om hon hade rast eller lite att göra, så vi hann surra lite. =) Sen hade jag turen att jag kunde åka med henne hem. Så tack Sophie för skjutsen hem =)Min lunch


Gick sen till apoteket för att hämta ut nya plåster och tabletter, men hade inte mer utskrivet på tabletterna så jag tog bara plåstrena, ringde till avd sen och bad läkaren ringa upp mig delas för ny medicin och för att ryggen värker, det gör ont när jag tar djupa andetag, det känns inte bra.
Vid kl 13 hade jag tid hos kuratorn. Gick till receptionen och anmälde mig. Då säger hon där men du var ju här imorse, då sa jag, jo men då var jag ju på det andra. Då hade hon anmält mig till kuratorn, inte undra på att de undrade om jag hade anmält mig på morgonen. men det fixade hon till.
Var hos kuratorn mellan 13-14, sen åkte jag hem.


Var hemma en stund och väntade på att nån läkare skulle ringa, men det gjorde de inte, så hoppas de ringer imorrn då.
Va och hämtade Pontus, sen har jag inte gjort så mycket mer.

Fick hem matkassen, det var mycket frukt i fruktkassen. Maten i veckan kan bli spännande, det ska vara kycklingfond i nästan allt tyckte jag, tror man får göra om recepten lite. Men nya grejer som man aldrig har ätit förut så det blir spännande.


på torsdag ska jag ju på den där feel good grejen, det ska bli kul, ser fram emot det, så det är mellan 13-15.

Annars så har jag inget inbokat i veckan, få se vad som händer. Om nån vill ses så kan ni ju säga till.

hejsvejs

ForHair.se Senap webbyrå

2 kommentarer:

  1. Jag håller tummarna att du får ett positivt besked!! Kram Charlotte

    SvaraRadera
  2. jag har å gjort den där undersökningen förra veckan! men fick ej veta hur lång tid de skulle ta att få ngt svar!!! men som jag ser på ditt inlägg så tar de tydligen en stund =/
    hoppas de blir ett positivt resultat för dig!!!
    kram pia

    SvaraRadera