torsdag 20 september 2012

Look good Feel good

Idag torsdag var det dagen som jag har sett så fram emot. Look good-Feel good.

Tog bussen idag in till stan, så jag var vid hotell björken vid 12.45.
Vi fick sätta oss på en stol, och där på bordet var det fram dukat till alla.
Min plats

Man fick börja med lite fika, kaffe och muffins, tog mig en kopp kaffe faktiskt, det va ett tag sen jag drack det, vet inte om jag har saknat det.

De gick egenom deras grej, att de finns på 11 ställen i sverige, att det finns i hela världen för kvinnor. De har en hemsida som ni kan gå in och titta på om ni vill www.lookgoogfeelgood.se har själv inte varit in där ännu, men ska det för hon sa att de har bilder på hur man knyter sjalar steg för steg.

Vi var 18 st som var där, och vi alla såg likadana ut, inget hår på huvudet, olika former av cancer, blandade åldrar. Det va så skönt på nåt sätt, vet inte hur jag ska förklara. Det va inte bara jag som va sjuk utan alla.

Vi började med att rengöra ansiktet, smörjde in ögon, ansiktet med olika grejer, man kände sig så mycket frächare i ansiktet, men det var väldigt kladdigt..
Efter det så satte man på sminket i olika steg, varje moment visade de på nån så man skulle få se hur man skulle göra, så det va ju bra.

när ungefär halva tiden hade gått så togs en paus från sminket, och det var dags att knyta sjalar, när man har sett på videor på nätet har det sett så svårt ut, men testade ett sätt och det va inte svårt, så ska nu ev ha på mig mera sjalar nu, för jag har ju några stycken nu.

Sen fortsatte vi med sminkningen, målade ögonbryn, ögonen, läpparna. men färgen som man fick på läppstiftet va hemskt, det ska jag nog inte ha på mig...
Vi var klar vid 15.25, drog över på tiden lite.
Gick sen till bussen, som tur va så kom den efter 2 min, så där hade jag tur. Det jobbiga va att jag var tvungen att gå av vid jannes däck, och mina super bra träskor värkte på ena foten, så jag stressade mot fritids, för jag trodde att jag hade skrivit 16, men hade visst tänkt till där och det stod 17. Svetten nästan rann om mig när jag kom fram. men jag var där prick kl 16.



Här är allt som vi fick med oss hem från feel good

Sen gick vi hem, och började med maten, pasta med en laxsås, den var helt ok den får 3 av 5 poäng, en annorlunda smak. Vet inte om vi kommer göra den igen. Kanske. Imorgon ska vi göra egna burgare.


Har nu fått min cykel såld, så det va ju bra, kanske att jag har fått pontus overall såld oxå, inte säkert ännu men kanske. Satte ut annonser på blocket imorse. Sen finns ju Pontus cykel kvar, få se om nån vill ha den, satte ut den kanske lite dyrt, 400kr, men om nån vill gå ner lite så säljer jag den, det lägsta är nog ändå 300kr. Pontus vill ju köpa skylanders gubbar, så han ska få dom pengarna och köpa det tänkte jag det är ju hans cykel.



Imorgon ska vi ha en mys dag jag och Pontus, vet inte vad vi ska göra, men vi ska vara lediga <3 , på måndag har de studiedag, så då får han vara hemma med mig oxå så slipper han vara på fritids, han har haft så tuffa dagar, från att vara van att gå mina tider när jag jobbade till att börja tidigt 6.30 tills jag hämtar han försöker hämta tidigare om dagarna, beroende på hur värken är och att jag inte är iväg på något. Idag blev den längsta dagen denna vecka. Nästa vecka vet jag inte riktigt hur det ser ut, har läkarbesök på tisdag och på onsdagen är det dags för omgång 5 med cellgifterna om allt ser bra ut. Får även höra på tisdag om hur det har gått, så det känns nervöst, mycket nervöst. Undra om det blir nån strålning av det kanske jag får veta mer om på tisdag. Är så less på dessa försäljare som ringer och de som ringer om pensioner. Idag ringde en om pensionsparanden, så jag sa att jag har inte tid med dig nu, men han ville inte fatta det, fast jag sa att jag hade det där har jag genom banken. Men han gav sig inte, till slut sa jag till han. Det är så här att jag är just nu sjuk med cancer, och just nu är det kanske ingen ide att jag ska planera min pension för jag vet inte hur detta kommer att sluta. då blev han helt knäpptyst i luren, han bad om ursäkt, och önskade mig lycka till att bli frisk.Och hoppades att jag skulle få en bra dag. Han lät väldigt chockad måste jag säga. Vet inte om det var fel av mig att säga så, men jag blev så less, kan man ha NIX på mobilen, är det nån som vet det?? är tacksam på svar om det. Annars så har dagen varit BRA =) kan säga att det var skönt att gå fast skon skavde i foten, det var längesedan jag gick så långt, det kändes i benen när jag kom hem... Johan kom upp med ett smakprov av deras mat som han hade gjort idag, kött som han hade lagt i hp sås och en massa andra grejer, sen va det i ugnen i 6 timmar tror jag han sa, det va jätte gott tyckte jag, ska be om receptet sen =) kan vara jätte gott med en sallad till och kanske klyftpotatis.. =) Nä det var väl allt för idag, funderar på att kolla om mitt svarta möbeltyg skulle räcka till stolsdynor, om jag har tur så kan det räcka, om jag har otur räcker det bara till 5st dynor av 6 st dynor. det kan ju inte vara så svårt att sy dom, om jag fixade att sy om alla dynorna till första husvagnen, så borde jag ju kanske fixa det här. Ska nu ta och kolla om det räcker =) Samuel har nu bestämt maten på lördag när han fyller år, det blir tacogratäng, så det blir gott. Imorgon ska jag baka tårtan, måste höra med han vad han vill ha för bär i, hoppas han vill ha jordgubbar och hallon, den blir så god då tycker jag, men det är han som bestämmer, inte jag. Det har faktiskt varit roligt, han har faktiskt pratat lite med mig i veckan, det tycker jag är kul =) hoppas att det fortsätter så.. Ha en trevlig kväll mina vänner och läsare.. hejsvejs.. Gratisbio.se ForHair.se The Slanket Senap webbyrÃ¥

2 kommentarer:

  1. Hej Eva!

    För cirka en månad sedan så kollade jag om man kunde ansluta mobilen till nix. Tyvärr inte, fick jag till svar.

    Kämpa på!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag tycker det låter som en jättebra kurs du fick vara på. Att du dessutom fick känna dig som "en i mängden" och inte "den enda" som är sjuk kan också vara skönt. Kan tänka mig att det nog är en "lättnadskänsla", där behöver man inte fundera på om vad andra tänker eller sånt. Där kunde ni alla "bara vara" och få må lite extra gott för en stund vilket du verkligen är värd.
    Kram Charlotte

    SvaraRadera