tisdag 16 oktober 2012

Idag var det läkarbesök.

Tisdag idag.
Patrik körde in mig till sjukhuset, Samuel passade Pontus medans han gjorde det, Pontus hade lite feber igår kväll så han fick vara hemma idag. Samuel va ledig från skolan.
Så kl 11.30 hade jag tid för blodprovstagning. Sen hade jag läkartid kl 14, så det blev en stunds väntan.
Så jag tog en lunch med Åsa, på resturangen kristallen, fisk med potatis och remoladsås, potatisen var inte riktigt varm, men det gick ner ändå. Vi satt och pratade lite, sen så gick hon och jobbade, hon städar på sjukhuset.

Jag satt kvar och väntade på att tiden skulle gå, hade en som skulle komma och köpa en regnjacka, hon skickade sin mammas sambo som jobbade på sjukhuset, så han kom vid 13.45.
Vid 13.50 kom Sophie, som skulle följa med mig på läkarbesöket.  =)  himla skönt att ha någon med sig, vet inte varför jag inte har tänkt på det tidigare, det är lätt att vara efterklok.
Känner att orken i benen inte är bra, trapporna upp från resturangen och till entreplan va jobbiga, så vi tog sen hissen till nästa våning, blev väldigt andfådd av trapporna.
fick komma in i tid till läkaren, hon ropade upp mitt namn och snabbt va hon i väg, så vi fick skynda oss efter.

Tog upp mina grejer som jag hade skrivit upp på min lapp, behövde mer alvedon, betapred mot svullnaden i ryggen, sa att värken har blivit bättre, så jag tar mindre morfintabletter, men värken är kvar men inte lika som förut, berättade att jag kan lyfta benet nu lite.
Hon sa att det kommer nog bli 2 cellgifter igen om kroppen orkar, det är ju blodkropparna som blir dåliga, så man får se hur varje gång ser ut, jag hörde om min sjukskrivning, att om det blir fortsättning så måste den förlängas för den går ju ut nu den 31 oktober, så det skulle hon ordna.
tog upp igen om att de inte hade sagt något till mig om att jag hade i kotorna, men hon hade inga svar på det. Hörde oxå om varför man strålade nu och inte tidigare, och det var för att se hur cellgifterna tar skiten, som hon sa att det har ju minskat. Vilket är jätte bra, efter de 2 extra gångerna med cellgifter så behöver kroppen vila, så då blir det en paus, men jag vet inte om man sen fortsätter om det finns kvar, och om det behövdes så kan man stråla en gång till, men kroppen måste få vila/återhämta sig.

Det som är i kotorna, cancern, kommer inte att försvinna, strålningen ska hjälpa till att få ner smärtan och att det inte sprider sig vidare (om jag förstod det rätt), så jag kommer att ha kvar cancern där i kotorna / ryggen. Så man vet ju inte hur framtiden ser ut, men man borde ju kunna leva som vanligt ändå.


Idag blir det kyckling, det blir spännande, hur det blir..


Hejsvejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar