måndag 1 oktober 2012

Strålningen var idag

Idag gick jag upp vid 8, gick och duschade, tog mediciner, fixade iordning mig. Fick åka med Erika in idag till sjukhuset, för hon skulle åka in kl 9 till stan, och jag skulle ändå behöva gå strax innan kl 9 för att gå till bussen, så då kunde jag ju åka med henne så slapp jag åka buss, för jag vet inte om jag hade lyckats komma upp i bussen, för så ont har jag  =(

Sen skulle vi ha käkat lunch, men jag fick avboka det, men får ta det senare i veckan istället.
Medans jag väntade på sjukhuset så köpte jag en macka och en pucko, sen kom en tjej som skulle köpa en jacka av mig, hon va så snäll att hon kom bort till mig.

När kl va 10.10 så gick jag upp till strålningen, hann sitta 2 min så ropade de in mig. sa till sköterskan att de skulle söka doktorn, och de tyckte att det va konstigt att han inte hade skrivit ut något till mig när jag pratade med han, men de sökte han, och de sa väl va de tyckte till han, så då la han på luren. Så de visste inte om nån skulle komma eller vad. De frågade om vi skulle testa ändå och om jag hade något själv, så jag sa att jag hade ju mina tabletter men de hjälper ju inte så bra, men tog en, för jag ville ha det gjort.

De hade lagt på en madrass på britsen + en extra, sen en kudde vid knäna. Den första minuten gick bra, men sen kom värken smyggande sakta men säkert. Nu gjorde det ont. Tårarna rann.
De ställde in maskinen, körde upp britsen en bra bit upp i luften. de gick ut och tog bilder, så att allt såg bra ut. Sen kom en sköterska från avd ner och jag fick en spruta i magen, tyvärr så hjälpte den mig inget. Efter sprutan så körde de igång. Strålade ländryggen. det kändes som att jag låg där i evigheter. Låg och räknade till 60 några gånger, för att peppa mig själv att inte trycka på knappen, kan säga att det var NÄRA att jag gjorde det. jag tror att jag var klar vid 10.55.
Strålningspersonalen va så gulliga, de körde ner britsen så fort de kunde, och de hjälpte mig att sätta mig upp, annars hade jag legat kvar där än  =) När de hjälpte mig upp, så kom min läkare in. När jag väl hade kommit upp på benen så gick vi ut och satte oss och pratade.
Han berättade nu att de strålade nu på de kotorna som är över och under de sjuka, så att det inte ska sprida sig, och själva effekten tar en till några veckor, det är väl olika till person till person. Sen så frågade jag om hur kan man ha misat tala om för mig att det är i kotorna, för det har jag ju inte fått höra av nån, det kunde han inte svara på, jag ska träffa en annan läkare vid nästa besök för Phillipe ( läkaren ) är ledig då, så då ska jag även fråga henne. Sen berättade jag att jag är öm i munnen och att jag inte har någon smak, han sa då att det kunde vara svamp, så han skrev ut något för det. Ska få av en som läser min blogg några tabletter för munnen, som ska hjälpa, så jag tackar så mycket för dom, Robban ska komma med dom sen  =)
Så sa jag oxå att jag har känt mig som en pillermissbrukare av morfin under helgen, men han sa att så ska du inte känna, du ska ta när du känner att du måste ta, så han skulle skriva ut mer för det räcker denna vecka, men behöver ev nästa vecka om nu inte strålningen ger resultat då, som jag hoppas på.  Hittade några bilder på strålningsapparater, hur de ser ut om ni vill se.


 
 
 
Strålningsmaskin, lik den som jag låg på

En annan strålningsmaskin

Så här ligger man
När vi hade pratat klart så gick jag ut i södra entren och väntade på att Erika skulle bli klar. Satt där och spelade ruzzle. Började känna mig typ lite hög och trött.
Men sen började jag må lite konstigt, det kändes inte bra. Insåg att jag måste nog på en toalett. Har aldrig gått så fort förut som tur va så va ingen på toan. Jag fick skura toaletten efter mitt besök. Kräktes överallt där, inte nice. Fick ringa Patrik och be han komma och hämta mig, för att jag kräktes och mådde dåligt. Jag gick ut och väntade på Patrik.
Det va den längsta resan hem, väl hemma fick jag besöka toan igen, låg och sen i soffan och vilade, fick springa på toan några gånger. Sov till 16.30, sen dess har jag mått bra. Har då ätit bra nu. Jag tålde nog inte medicinen som jag fick så bra, eller om jag fick för hög dos, det vet jag inte.
Jag skulle ju ha ätit lunch med Erika idag, men som sagt det avbokade jag, så vi får ta det på onsdags för då ska vi ta en tur i secondhandaffärerna.

Imorgon skulle jag ju till kuratorn, men jag ska boka om den tiden igen, försöka få en tid i nästa vecka istället, jag har sån värk så jag känner att det är inte värt att åka in med bussen, det är bättre att jag får sova imorgon och bara ta det lugnt och bara vara.

Nu ska jag avsluta, robban har kommit hit, så jag ska vara lite social med dom..


hejsvejs

1 kommentar:

  1. Åh Eva jag vet ej vad jag ska skriva men vill att du ska veta att jag önskar av hela mitt hjärta att du ska slippa den där förbannade cancern snart och att du ska få må bra utan all värk och illa mående.

    Kram Mikaela Svahn

    SvaraRadera