onsdag 1 augusti 2012

Igår dagen blev INTE riktigt som det var tänkt.

Hade tänkt visa lite bilder men det går inte att ladda upp.

Igår kl 10 hade jag en tid på vc här i övik. För att lägga om Pioline. Såg då att jag hade blivit mer röd på armen. Sköterskan tyckte att jag skulle ringa till Umeå och prata med dom och rådfråga för att det hade blivit mer rodnad och att det var gul grönt var/gegga.

När jag kom ut från vc så ringde jag. Berättade om armen. Hon som jag pratade med skulle höra med läkaren och sen skulle hon ringa upp.

Så medans vi väntade tänkte vi åka och köpa godis på candy corner och köpa godis väl där utanför så ringer sköterskan från Umeå tillbaka och säger att de tycker att vi ska kolla upp armen på sjukhuset här i övik för att vi va här nere på semester.

Så jag frågar om hon kan ringa och höra om jag kan komma dit och det gör hon.

Så kl 11 är vi framme här.
Gick först till kvinnokliniken och de ringer dagvården för de kan det där med piccline bättre.
Så då går vi till dagvården. Väl där så tar de emot mig direkt väldigt trevlig personal. En läkare tittar och sköterska och säger att man ska röntga armen för att se om det är infektion och kolla så det inte är en propp.
Medans vi väntar så får jag lite antibiotika.
Förstår att det va jobbigt för killarna. Gabriel tyckte att det var intressant när de höll på. Kanske han blir läkare sen då :-)

Vid 15 skulle jag få röntgas i armen. Då skulle de sticka mig men de lyckades inte. Till slut fick en på uppvaket försöka men hon lyckades inte så då ringde de narkosläkarn och han lyckades. Har tagit kort på handen som de stack mig i några gånger men kunde inte ladda upp korten.

Vid 4 blev jag röntgad med lite kontrast. Det va så kallt där inne så jag skakade som tusan men det kan ha varit febern.

Då sa röntgenläkaren att det var en liten propp i armen.
Fick sen åka upp på dagvården. Där skrev läkaren ut blodförtunande sprutor som jag ska ta i minst 1 månad.
Sköterskan såg att jag hade frossa tog tempen på mig hade då 38.2 tror jag det va. Då kommer läkaren tillbaka och tycker att ska läggas in. Klart inte det jag ville men det va nog bäst ändå.

Då va det ju lite fullt på avdelningen så jag fick vara i en skrubb matrialrum det funkade det oxå.


Har nu inte kunnat använda högerarmen kan säga att det är svårt att använda vänsterarmen
Som att torka sig efter nr 2 det är inte lätt kan jag lova.

Patrik och killarna åkte och hämtade kläder åt mig.
Sen skulle de ta mera blodprover. De lyckades inte nu heller så de fick ringa narkosläkaren och det var samma som stack mig tidigare.

Sen frågade jag vid kl 18 om det fanns något att äta för jag åt frukost kl 8 det som fanns va fil och mackor så det tog jag.

Sen satt en sköterska och pratade med mig och då säger jag att ni måste nog ta febern på mig. Då hade jag 39.5 så då blev det bråttom att ge medicin.


Sen fick jag muskel avslappnande vet inte riktigt om det hjälpte armen Fick sen vätskai dropp.
Sen fick jag två st jätte stora piller men jag så att de där kan då inte jag svälja så till slut mosade de dom och blandade ner det i lite fil, fy vad vidrigt det var det höll på att komma upp. Satt då och surrade med Lina i telefon hon peppade mig att få i skiten.
Under natten kom de in var tredje timme för att kolla feber,blodtryck och satte en grej på fingret.

När de tog febern kl 6 då hade jag 39.1 då fick jag alvedon. Sen kl 8 tog de tempen igen och då var den på 37. Så den går upp och ner.

Blir kvar tills imorgon iallafall de var inne på att flytta mig till Umeå men jag ville vara kvar fast om det blir att man blir kvar längre så är det lika bra att packa ihop. Men om de säger imorgon att de vill ha kvar mig tills fredag så får de flytta mig till Umeå.


Nu har jag fått ett eget rum har fått flytta ut ur min lilla skrubb. Har bilder på den oxå men de kommer när det går att ladda upp det .


Nyss kom Patrik Pontus och Gabriel så nu ska jag surra med dom.

Hejsvejs

3 kommentarer:

 1. Så typiskt när ni äntligen tog er iväg.. Kämpa på och hoppas du blir pigg fort:-)Jag Provar ringa i eftermiddag. Kram

  SvaraRadera
 2. Nämen fyfan va du har otur!! Låter verkligen inte bra det där....blir orolig!!....Jag hoppas för allt i världen att du blir av med febern och att proppen inte var alltför stor. Jag vet inte så mycke om proppar, men jag hoppas den inte ger så stora men iaf.

  Att använda vänster hand/arm när man är högerhänt är supersvårt, det fick jag också uppleva förrut när jag blev sjuk och tappade höger sida....nu var ju mitt "bara" tillfälligt och det hoppas jag att ditt också är, så du återfår din högra sida snart också.

  Jag provar att ringa dig senare i em/afton/kväll, om du inte vill eller orkar svara så har jag full förståelse för det så känn dig inte tvungen. Krya på dig nu vännen!!

  Många bamsekramar från mig /Charlotte

  SvaraRadera
 3. vilken otur du har tur att de fanns hjälp i övik krya på dig kram/helena

  SvaraRadera